Het quornfärsröra i isbergssalladsblad

Quornfärsröra i isbergssalladsblad

Het quornfärsröra i isbergssalladsblad

En snabb och enkel middag med mycket grönsaker. Nyttigt och gott!

Tillagningstid ca 35 min

Ingredienser

1 isbergssalladshuvud


1 rödlök

2 tomater

½ gurka

1 förp färdigkokta svarta bönor

600 g quorn-/sojafärs

1 påse garam masala kryddmix

1 vitlöksklyfta

1 - 2 dl vatten

smör och/eller oljatill stekning

2 dl gräddfil

½ kruka mynta


flingsalt

Gör så här

1. Hacka tomat och gurka fint och skär löken i tunna halvmånar. Lägg rödlöken i blöt en stund för mildare smak. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och/ eller olja och bryn färsen och en pressad vitlöksklyfta. Strö över kryddmixen och slå på ca 1 - 2 dl vatten. Låt det puttra ihop på svag värme.

3. Blanda gräddfilen med hackad mynta.

4. Plocka hela salladsblad från huvudet och skölj. Fördela quornröran och grönsakerna i salladsbladen, toppa med gräddfilen och flingsalt. Tillför eventuellt lite tabasco över för ännu mer hetta.


Senast uppdaterad: 26 oktober 2015

Publicerad: 26 oktober 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?