Sidhuvudbild

Välkommen!

Gumaeliusskolan som är en åk 7-9 skola, ligger centralt på väster i Örebro. Skolan har arbetat med arbetsenheter sedan 1983. Nu finns 7 arbetsenheter. I dessa går ca 530 elever fördelade på 18 klasser. Alla elever har valt en profil. På skolan finns profilerna dans, ishockey, fotboll, ridning, engelska, bild&form, discovery, matematik och ämnesfördjupning. Skolan drivs sedan årsskiftet 2007/08 som en Intraprenadskola.

Skolstart

Snart dags att börja skolan! Visst ska det bli kul att träffa alla kompisar igen! Det kommer att bli ett speciellt år, då vi flyttar hela verksamheten till Gumaelius City vid Oskarsparken. Skolan börjar onsdag 17 augusti. Veckan innan kommer du att få ett brev hem med information vad som gäller för just din klass. Var beredda på att det blir lite rörigt i början, innan vi alla hittar rätt och vet hur saker och ting funkar på Gumaelius City. Det är mycket information att ta in: var salarna är hur ska man parkera cykeln osv och till råga på allt är det byggnadsställningar runt hela skolan eftersom fasaden putsas om. Adressen till Gumaelius City är Oskarsparken 10.

Det har kommit många frågor angående busskort. Det är samma regler som vanligt och finns att läsa på Örebro kommuns  hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I korthet står att du måste ha Gumaeliusskolan som anvisningsskola och längre än 5 km för att få busskort.När du kommer till skolan kan vi hjälpa dig att räkna ut om du har rätt till busskort. Det är i så fall undantagsfall. Ingen i Björkhaga har längre än 5 km till skolan.

// Rektor Chris Gelinder
Specialkost

Om ert barn/eleven har behov av specialkost, kontakta
skolsköterskan.

I de fall barnet/eleven ska börja på en ny skola kan det vara bra att kontakta skolrestaurangen direkt för att specialkosten ska kunna ges från första dagen.

Kontakta därefter skolsköterskan.

Frånvaroanmälan

Vid sjukdom anmäler ni på e-skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ringer 019-21 22 46
LedighetsansökanPDF

Övningsskola

Föräldratelefon
Örebro kommun

E-post

Gumaeliusskolan | Box 315 10 | 701 35 Örebro | Besöksadress: Karlslundsgatan 32-40
E-post: gumaeliusskolan@orebro.se | Tel: 019 - 21 22 40 | FAX: 019 - 21 44 33 | Kartalänk till annan webbplats
Örebro kommuns webbplats
Gumaeliusskolan