Södra infartsleden, ny väg och cirkulationsplats mellan Idrottsvägen och Radiatorvägen

Översiktskarta Södra infartsleden

Översiktskarta Södra infartsleden

Område

Aspholmen, Örnsro.

Vad ska vi göra?

Projektet innebär planering inför byggnation av en ny vägkoppling mellan Radiatorvägen och Idrottsvägen via en cirkulationsplats i korsningen med Södra Infartsleden. Befintlig in- och utfart mellan Södra Infartsleden och Radiatorvägen kommer att stängas när den ersätts av den nya vägen och cirkulationsplatsen.

Hur påverkar det mig?

Den nya gatulänken kommer stärka förbindelserna mellan Aspholmen och Örnsro. Åtgärden kommer bidra till att minska motorvägskänslan på Södra Infartsleden samtidigt som framkomlighet för motorfordonstrafiken kommer behållas. Den nya länken kommer även underlätta för kollektivtrafikförsörjning av Aspholmen. Framkomligheten och trafiksäkerheten för gående och cyklister behålls.

Varför?

För att lyckas med omvandlingen av Aspholmen till ett blandat område i enlighet med Planprogram för Aspholmen/Nasta behöver området integreras mer med omkringliggande stadsdelar. Den nya gatukopplingen kommer stärka förbindelserna mellan de idag mycket isolerade stadsdelarna Aspholmen och Örnsro samt bidra till ett genare gatunät. Med en mer stadsmässig struktur inom och mellan områdena blir det lättare att orientera sig och områdena blir tryggare och mer attraktiva.

Kontakt

För mer information kontakta Servicecenter 019-21 10 00.

Örebro är en bra plats att bo och leva på, och staden växer

Det ställer krav på oss att nyttja stadens ytor mer effektivt, samtidigt som invånarnas tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ska tillgodoses. Vi arbetar för långsiktiga och hållbara trafiklösningar så att Örebro kan förbli en bra plats att bo på, även i framtiden. Målet är en blandad och attraktiv stad för alla, en gång- och cykelstad med effektiv kollektivtrafik och fungerande biltrafik.

Senast uppdaterad:
Publicerad: