Snökristallens Barnakademi

Snökristallens Barnakademi är en fristående förskola som ligger i Ormesta i Östra Almby, i en genomtänkt lokal med egen trädgård.

Snökristallens barnakademi

Avdelningar

Snökristallens Barnakademi är en liten två-avdelningsförskola, med ett nära samarbete avdelningarna emellan, Snöflingan med barn i åldern 1–3 år och Snöbollen med barn i åldern 3–5 år.

Inriktningar

På Snökristallens Barnakademi inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi, med en grundtanke om förskolan som en demokratisk praktik. En plats där barnen blir lyssnade på och ges möjlighet att upptäcka och utforska världen genom många olika uttryckssätt.

Barnen delas så gott som dagligen in i mindre grupper utifrån intressen och behov. Detta bidrar till en lugnare miljö där det finns gott om tid för samtal och reflektion i projekt och utforskande processer. En mindre förskola innebär färre möten mellan barn, barn och mellan barn och pedagoger. Det är en stor fördel ur trygghetssynpunkt när barnen känner igen och samarbetar med förskolans samtliga pedagoger.

På Snökristallens Barnakademi arbetar pedagogerna medvetet med att skapa möjligheter för alla barn att bli lyssnade på och att kunna vara med och påverka sin situation utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Undervisningen sker lika mycket utomhus som inomhus och en större del av vårt arbete med barnen sker i projektform utifrån vår helhetsidé och våra gemensamma ställningstaganden alltid med anknytning till läroplanens mål och riktlinjer. Vårt engagerande arbetssätt är stationsbaserat vilket innebär att vi erbjuder barnen att välja mellan förberedda, uppdukade och iscensatta stationer som antingen är kopplade till projektet eller till barnens intressen och behov.

Vi gör ofta kortare eller längre utflykter till fots i vår närmiljö och ibland tar vi bussen in till Örebro. Över huvud taget vistas vi mycket utomhus. Vår närhet till skogen och natursköna omgivningar är någonting vi utnyttjar året runt, både de äldre och yngre barnen gör regelbundet skogsutflykter.

Mat

Vi ser maten som en viktig del av utbildningen och undervisningen. Vi bakar själva vårt bröd, lagar vår egen müsli, med mera och köper i möjligaste mån in ekologiska råvaror.

Lunchen köps in från förskolan Basilikan, Norlandia förskolor i Sörbyängen och lagas enligt Norlandia Förskolors måltidskoncept ”Mat med smak”. De serverar vällagade, smakrika och goda måltider som ger barnen den energi och näring som de behöver. Visionen är att skapa livslånga positiva matvärderingar.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Boosegatan 8, Örebro.

Telefon

019-777 33 00.

E-post

barnakademi@snokristallen.se.

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: