Hagvidson (Nyponlunden)

Hagvidson är en fristående förskola i Nyponlunden, ett mycket vackert naturnära område med skogen in på knuten, beläget i norra delen av Mellringe, cirka 5 km från Örebro centrum. Vi erbjuder välutbildade och engagerade pedagoger som varje dag arbetar för att sätta barnet i främsta rummet. Verksamheten bedrivs i ett rött enplanshus som omges av en unik stor utemiljö där barnen stimuleras till aktivitet och lärande.

Utomhus lekyta med röd buss och lekande barn

Avdelningar

Förskolan består av tre avdelningar, två avdelningar för de yngre barnen (Upptäckarna och Äventyrarna) och en avdelning för de äldre barnen (Utforskarna).

Inriktningar

På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi utifrån ledorden trygghet, delaktighet och glädje. Vår verksamhet utgår från en pedagogisk vision om en hållbar framtid där hälsa, livsstil och miljö bildar en helhet. Vi arbetar för att alla barn ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur.

Med ett grönflagg-certifikat arbetar vi med ett utvalt tema utifrån barnens intressen, varje läsår med syfte att barnen ska få gedigen kunskap om hållbar utveckling i det livslånga lärandet.

Vi vill att alla som arbetar på Vår förskola delar en gemensam, pedagogisk barnsyn där vi sätter det enskilda barnet i vårt främsta rum. Genom ett kollegialt lärande skapar vi en samsyn kring vårt uppdrag utifrån förskolans läroplan.

På vår förskola har vi tre avdelningar och därav tre arbetslag – Upptäckarna, Äventyrarna och Utforskarna. För att skapa meningsfulla och kvalitativa lärsituationer delas de olika avdelningarna in i mindre grupper under hela dagen. Vi vill att alla barn och vuxna ska känna sig sedda och hörda varje dag. Genom att arbeta med pedagogiskmångfald får alla våra sinnen och kroppen möjlighet att lära i olika inspirerande lärmiljöer.

Det dagliga mötet med vårdnadshavare är viktigt för att skapa relationer och skapa delaktighet mellan hemmet och förskola. Alla vårdnadshavare ska få insyn i vår verksamhet och vi värdesätter därför både det planerade och vardagliga samtalet. Förskolan har en rektor på plats vilket underlättar den dagliga kontakten med barn, medarbetare liksom vårdnadshavare.

Vi jobbar efter Hagvidson Vision om att bli den mest föredraga förskola där vi verkar.

Mat

Förskolan har en egen kock som lagar god och näringsrik kost. Måltiderna är en del av förskolans pedagogiska verksamhet och en viktig del i arbetet med hållbar utveckling.
Vår kock erbjuder en varierad meny och eget bakat bröd.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Citrongatan 2, 703 60 Örebro.

Telefonnummer

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: