Lindholmen

Lindholmens friluftsgård

På en egen ö i Hjälmaren ligger Lindholmen. Lindholmen byggdes i början av 1900-talet som ett fritidshus för en av Örebros grosshandlarfamiljer. Idag kan gården hyras av skolor, föreningar och privatpersoner som vill uppleva den vackra byggnaden och naturen däromkring.

I anslutning till anläggningen finns ett vindskydd med utsikt över sjön. Här finns goda tältmöjligheter och även en dansbana. Farleden är prickad vilket gör det lätt att besöka Lindholmen sjövägen.

Lindholmen är en friluftsgård som privatpersoner, företag och föreningar har möjlighet att hyra. Detta kan innebära att du som besökare inte alltid har möjlighet att besöka eller använda friluftsgården eller altanen. Du är däremot alltid välkommen att använda de allmänna delarna som ex. strand, bryggor och toaletter.

Logi

Huset består av två våningar. På övre våningen finns det tre rum med totalt nio sängar. Därutöver finns det lösa madrasser. På övervånngen finns ett samlingsrum med braskamin. Det finns kök med full köksutrustning och diskmaskin. Här finns en vacker storstuga med öppen spis. Storstugan används också som matsal. Dusch finns på nedervåningen. Torrdass finns utanför byggnaden.

Fiske

Fritt fiske med handredskap från land och båt. Två ekor finns att hyra.

Aktiviteter

Runt Lindholmen och norra Hjälmarstranden finns bra paddelmöjligheter. Här finns gott om vikar och mindre öar. Två fullt utrustade kanadensare finns att hyra. Här finns då även en slänggunga.

Vintertid, när det är före, plogas en sju km lång skridskobana mellan Rävgången i Rynnigeviken och Lindholmen.

Tillgänglighetsanpassat

Lindholmens nedervåning är anpassad för rullstolsburna. Även bryggor och andra områden är nåbara med rullstol. Det finns en handikappanpassad torrtoa på friluftsgården.

Lindholmens café

Helgdagar under skridskosäsongen driver föreningen Lindholmens vännerlänk till annan webbplats café på Lindholmen. Här kan man då njuta av en kopp varm choklad framför den sprakande brasan innan man vänder åter tillbaka mot Örebro. Det går bra att ha med sig egen matsäck och äta den i stugan.

Bokning

Du bokar på 019-21 17 41 eller 019-21 17 42. Du kan också söka efter lediga tider och skicka in en bokningsförfrågan via vår e-tjänst.länk till annan webbplats

Att hitta till Lindholmen

Från Örebro, åk gamla vägen mot Glanshammar. Efter Rinkaby kyrka fortsätt en kilometer, ta sedan höger mot Kolja. Följ därefter skyltningen omkring tre kilometer fram till friluftsgården.

Karta till Lindholmen

17 september 2016 • 15.13

Dela:

Kontakt

Servicecenter

019-21 10 00
Vardagar kl. 7-17

Besök på Drottninggatan 5
Vardagar kl. 10-17

Teckenspråk

servicecenter@t-meeting.se

Politiskt ansvar

Fritidsnämnden

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats