Naturens hus

Arkitekt SAR/MSA Håkan Bjurström, Clarus Arkitekter. Foto: Magnus Wahman.  Klicka på fotot så blir bilden större.

Klicka på fotot så blir bilden större.

Mitt i vattenparken, vid naturreservaten Oset och Rynningeviken, som en port in i naturreservatet ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner.

Hållbar jul – julmarknad

Söndagen den 30 november, första advent, kl. 11–17, Naturens hus.

Är du trött på den vanliga julmarknadens kommers? Välkommen i så fall till en annorlunda julmarknad i Naturens hus! Här kan du prova på återbruk, tillverka julpynt och annat, köpa närproducerat och ekologiskt – både ätbart, kläder och annat. För barnen ordnas roliga aktiviteter. Och så kan du naturligtvis äta och fika.

Vi som bjuder in är Miljövårdscentrum, Spiragården, ABF, Naturens hus restaurang, Naturskolan m. fl. Arrangör: Örebro kommun.

Guidningar

Program för hösten 2014.öppnas i nytt fönster (pdf, 534.5 kB) Höstens sista guidning var 8 november. Kvar på programmet är julmarknaden 30 november. Missa inte den!

Har du frågor om guidningar? Se kontaktuppgift till höger på sidan. Är du intresserad av fler utflykter i Örebro eller resten av länet så hittar du över hundra guidade turer på Hopajolas hemsida.länk till annan webbplats

Fototävling

Tycker du om att fotografera? 1 februari–1 november hade du chansen att utforska ett av Örebros alla fantastiska naturreservat och delta i Naturens hus fototävling! Årets tema: "Nära möten i Oset-Rynningeviken".

1 november var sista dag att skicka in dina bilder

Här hittar du fullständiga tävlingsvillkor.

Stort tack till alla er som skickat in bidrag! Vi återkommer med mer information när vinnare utsetts. Vi kan redan nu tala om att vi planerar för en tävling även nästa år, då blir temat "På väg".

Tre män och en gås

Fotograf: GunnViol Kattilakoski

Alnängarnas utegym

Här kan du träna utomhus och när du vill.

Bro över Svartån vid Naturens hus

Läs mer om bron och broöppning här.länk till annan webbplats

Broschyrer

Våra broschyrer hittar du i högerspalten under rubriken Dokument. I broschyrerna  "Naturreservatet Oset och Rynningeviken" finns beskrivning och karta över området.

Café och restaurang

café och restaurang

Öppettider, veckans lunchmeny, konferensbokning, kvällsbokning för större sällskap m.m. hittar du på caféets egen webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt

Ring till caféet på 019-18 95 50.

Ägare

Tomas Liander, Ylva Andersson och Camilla Tejeda.

Vattenparken

18 november 2014 • 10.45

Dela:

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | Emil | E-skola