Sidhuvud

Välkommen till Norrbyskolan

Vi är en F-6-skola i Örebros norra del
skolan
 • Majorsgatan stängs


  [22 december]
  Vecka 2 stängs Majorsgatan av vid Norrbyskolanför att ge plats för utbyggnad av skolan. Den 9 januari öppnas en tillfällig väg från Höglundagatan till Överste- och Generalsgatan.

  Läs mer
 • Nobeldagen 2016


  [21 december]
  Fredagen den 16 december firades Nobeldagen på Norrbyskolan. Att dagen firas på skolan är en tradition och är en av årets höjdpinkter för elever och personal i årskurs 4-6.Hårt arbete ligger bakom dagen veckorna innan, alla elever som vill har fått välja ett ämne de vill försöka vinna pris i. Årets tema var "konsumtion". Eleverna har varit befriade från läxor under två veckor så arbetet kan koncentreras på Nobel.Själva dagen inleddes med genomgång i klasserna där alla fick presentera och visa upp sina bidrag för varandra i klassen, diplom delades ut till alla deltagare.Sedan delades spåret in och några tog sig till idrottshallen för dans. Eleverna visade upp fin dans i form av både vals och bugg. De andra klasserna fick chansen att gå och titta på alla klassers bidrag i de olika klassrummen innan byte skedde.Som avslutning så hade skolköket gjort en passande Nobelsupé, den bestod av kycklingfilé med klyftpotatis och en god sås. till dessert serverades pannacota.Allra sist när alla var mätta och belåtna skedde prisutdelningen till de i respektive ämnen som vann Norrbyskolans Nobelpris.

  Läs mer
 • Musikhjälpen 4b lämnar pengar efter försäljning av receptböcker


  [15 december]

  Läs mer
 • Surt och basiskt


  [29 november]
  Femmorna testar surt och basiskt och försöker få det neutralt.

  Läs mer
 • Tillåtet och förbjudet


  [29 november]
  Alla årskurs ettor på skolan har under några veckor jobbat med arbetsområdet "Tillåtet och förbjudet". Vi har bl.a. pratat om regler i trafiken och gjort ett stapeldiagram över hur barnen tar sig till skolan.

  Läs mer

logotype till NorrbyskolanInloggning epost

Eleverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Personallänk till annan webbplats

Aktuellt i Dec/Jan

21:a Terminsavslutning

9:e jan: Studiedag

10:e jan: Terminstart 08:15
Snabblänkar

Övningsskola   

Norrbyskolan är en övningsskolaWord för lärarstudenter som går lärarutbildningen på Örebro Universitet.

Norrbyskolan | Majorsgatan 7 | Box 313 40 | 701 35 Örebro
E-post: norrbyskolan@orebro.se | Fax: 019-21 23 64
Örebro kommuns webbplats
Norrbyskolan