Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Foto: Patrik Gustafsson/Pfotograf.se

 • 2018-01-12

  Evakuering och renovering


  Nu finns en flik till vänster på sidan gällande evakuering och renovering av Almby skola
  Läs mer
 • 2017-12-14

  Informationskväll 16 januari


  Vi rektorer på Almby skola välkomnar er till en informationskväll gällande verksamheten på Almby skola, Tybblelunds skola och skolvalet inför nästa läsår.Datum: 2018-01-16
  Tid:
  17.30
  Plats:
  Prostvägen 10, aulan i Almby skolas skolrestaurang

  Läs mer
 • 2017-11-21

  Högstadieelev vann andrapris i novelltävling!


  dig it! Skrivartävling är en novelltävling för högstadie- och gymnasieelever i Örebro län.Märta i åk 9 skrev ett bidrag som kom på andra plats! Grattis!Årets tema var Parallell .
  Läs mer

Delar av Almby skola ska renoveras.

Den 4 oktober antog Programnämnd barn och utbildning en renoveringsplan för Almby skola. I planen ingår renovering av Södra byggnaden, E-huset samt A-huset.


Planen bygger på att det finns plats på nybyggda Tybblelundskolan att tillfälligt ta emot delar av vår verksamhet under kommande läsår. Det gör det möjligt att hålla vår verksamhet samlad och vi bedömer att det här förslaget är det bästa för elever, vårdnadshavare och personal.

Södra byggnaden prioriteras först i renoveringsplanen. Byggnaden står inför en omfattande renovering där bland annat ventilation och ytskikt ska åtgärdas. Renoveringen kommer att starta under augusti 2018 och pågå fram till terminsstarten i augusti 2019. Under tiden som renoveringen pågår kommer byggnaden att tömmas. Endast träningssärskolan kommer att vara kvar i sin del.

För att de yngsta eleverna ska beröras så lite som möjligt kommer nuvarande förskoleklass (som idag går i södra byggnaden) att flytta till östra byggnaden på Almby skola inför terminsstarten i augusti 2018. De nya förskoleklasseleverna som börjar i augusti 2018 kommer även dom att börja i den Östra byggnaden.

Övriga årskurser som idag går i den södra byggnaden samt nuvarande åk 2 som går i den Östra byggnaden kommer att flytta till Tybblelundskolan under tiden som renoveringen pågår. De årskurser som berörs av flytten till Tybblelund är alltså nuvarande åk; 1,2,3,4,5 som till hösten 2018 blir åk 2,3,4,5,6.

Berörda vårdnadshavare (nuvarande åk; 1,2,3,4,5) kommer att bjudas in till ett informationsmöte avseende den tillfälliga flytten till Tybblelundsskolan.

E-huset kommer att renoveras under läsåret 19/20. Slöjd och hemkunskap kommer då att tillfälligt flyttas till Tybbelundsskolan. A-huset kommer att renoveras under läsåret 20/21. Renoveringen kommer då att ske sektionsvis och flytt av verksamhet till andra lokaler är därför inte nödvändig. Vi kommer att återkomma längre fram med mer information om dessa två byggnader.


Med vänliga hälsningar,

Anki Lindell, rektor åk F-3                                    
Fredrik Bergman, rektor åk 4-6                
Viktoria Holmgren, rektor åk 7-9

E-post

Schema

Schema

Sök till Almby skola -
Läs om våra profiler

Vill du söka till Almby skola och till någon av våra populära profiler? Klicka på respektive länk.

Aktuellt på skolan

Veckans meny

Meny

Intraprenaden Almby skola  | Postadress: Box 31220, 701 35 Örebro | Besöksadress: Prostvägen 10 | Kartalänk till annan webbplats
E-post: almby.skola@orebro.se | Tel: 019-21 38 00

Örebro kommuns webbplats

Almby skola F–9