Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Foto: Patrik Gustafsson/Pfotograf.se

Delar av Almby skola ska renoveras.

Den 4 oktober antog Programnämnd barn och utbildning en renoveringsplan för Almby skola. I planen ingår renovering av Södra byggnaden, E-huset samt A-huset.


Planen bygger på att det finns plats på nybyggda Tybblelundskolan att tillfälligt ta emot delar av vår verksamhet under kommande läsår. Det gör det möjligt att hålla vår verksamhet samlad och vi bedömer att det här förslaget är det bästa för elever, vårdnadshavare och personal.

Södra byggnaden prioriteras först i renoveringsplanen. Byggnaden står inför en omfattande renovering där bland annat ventilation och ytskikt ska åtgärdas. Renoveringen kommer att starta under augusti 2018 och pågå fram till terminsstarten i augusti 2019. Under tiden som renoveringen pågår kommer byggnaden att tömmas. Endast träningssärskolan kommer att vara kvar i sin del.

För att de yngsta eleverna ska beröras så lite som möjligt kommer nuvarande förskoleklass (som idag går i södra byggnaden) att flytta till östra byggnaden på Almby skola inför terminsstarten i augusti 2018. De nya förskoleklasseleverna som börjar i augusti 2018 kommer även dom att börja i den Östra byggnaden.

Övriga årskurser som idag går i den södra byggnaden samt nuvarande åk 2 som går i den Östra byggnaden kommer att flytta till Tybblelundskolan under tiden som renoveringen pågår. De årskurser som berörs av flytten till Tybblelund är alltså nuvarande åk; 1,2,3,4,5 som till hösten 2018 blir åk 2,3,4,5,6.

Berörda vårdnadshavare (nuvarande åk; 1,2,3,4,5) kommer att bjudas in till ett informationsmöte avseende den tillfälliga flytten till Tybblelundsskolan.

E-huset kommer att renoveras under läsåret 19/20. Slöjd och hemkunskap kommer då att tillfälligt flyttas till Tybbelundsskolan. A-huset kommer att renoveras under läsåret 20/21. Renoveringen kommer då att ske sektionsvis och flytt av verksamhet till andra lokaler är därför inte nödvändig. Vi kommer att återkomma längre fram med mer information om dessa två byggnader.


Med vänliga hälsningar,

Anki Lindell, rektor åk F-3                                    
Fredrik Bergman, rektor åk 4-6                
Viktoria Holmgren, rektor åk 7-9

Välkommen till Almby Skolas temakväll om trygghet

Datum: 2017-10-18
Tid: 18.00-19.30
Plats: Aulan i matsalen

Hur arbetar vi med trygghet på skolan? Vad har gjorts sedan förra årets temakväll och vad har vi för utvecklingsområden under nästkommande år?

Lyssna på våra tankar och var med och tyck till om hur vi kan göra skolan ännu bättre.

Skolans teamledare Eva Ekendahl och Helmina Pallhed håller i kvällen.

Även vi rektorer finns med under kvällen.

Anmälan görs via länken nedan eller via den länk som skickas med i veckobrevet! https://goo.gl/forms/44pAHXh7gVP6Nc393 länk till annan webbplats

Vi bjuder på soppa och hembakt bröd!

Välkommen!
Anki Lindell, rektor F-3
Fredrik Bergman, rektor 4-6
Viktoria Holmgren, rektor 7-9

 

Förslag till renovering av Almby skolas södra byggnad

2017-08-30
Vissa av skolans lokaler har stora renoveringsbehov och vi arbetar med en renoveringsplan för åren 2018-2021. Just nu finns ett förslag till Programnämnd barn och utbildning att renovera skolans södra byggnad under läsåret 2018-2019. Under tiden renoveringen pågår skulle delar av verksamheten på Almby skola tillfälligt flytta till nybyggda Tybblelundskolan, om förslaget blir verklighet. Vi återkommer med mer information om vilka årskurser som i så fall berörs av förslaget.

Förslaget bygger på att det finns plats på nybyggda Tybblelundskolan att tillfälligt ta emot delar av vår verksamhet under läsåret 2018-2019. Det gör det möjligt att hålla vår verksamhet samlad och vi bedömer att det här förslaget är det bästa för elever, vårdnadshavare och personal. Programnämnd barn och utbildning beslutar om eventuell renovering 4 oktober. När vi vet mer kommer du att få mer information!

Med vänliga hälsningar,
Rektorerna på Almby skola

 

Digit skrivartävling 2017

2017-08-28
Biblioteket presenterar årets skrivartävling "Digit" för dig som går på högstadiet eller gymnasiet och är bosatt i Örebro län. Årets tema är "paralell" 
Klicka här för att läsa mer om Digit och om hur du tävlar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Skolstart!

2017-08-15
Varmt välkomna tillbaka till Almby skola!
Den 21 augusti är det dags att starta upp läsåret 2017/2018

Förskoleklass samt åk. 1,2 och 3 samlas i respektive klassrum kl 08.10

Åk 4-6 samlas vid flaggstången på skolgården kl 08.10 där mentorer tar emot er och rektor hälsar alla välkomna.

Åk 7-9 samlas i respektive klassrum klockan 09.00

 

Kontroll av kontaktuppgifter

2017-08-15
För att underlätta kontrollen av elevers, -och vårdnadshavares kontaktuppgifter så skulle vi vilja att ni vårdnadshavare i största möjliga mån själva loggar in,- och uppdaterar kontaktuppgifter via E-skola. 

Direktlänk till E-skola finnes här:
E-skola direktinloggninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Användarmanualen hittas här:
Användarmanual för vårdnadshavare frånvaro, schema, betyglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Har du inte möjlighet att logga in på detta vis, så vill vi påminna er om att ta kontakt med skolans expedition för att meddela era nya kontaktuppgifter eller adress.

Tack på förhand!

Expeditionen, Almby skola
Tele nr: 019-213800
almby.skola@orebro.se

 

E-post

Schema

Schema

Sök till Almby skola -
Läs om våra profiler

Vill du söka till Almby skola och till någon av våra populära profiler? Klicka på respektive länk.

Aktuellt på skolan

Veckans meny

Meny

Intraprenaden Almby skola  | Postadress: Box 31220, 701 35 Örebro | Besöksadress: Prostvägen 10 | Kartalänk till annan webbplats
E-post: almby.skola@orebro.se | Tel: 019-21 38 00

Örebro kommuns webbplats

Almby skola F–9