Sidhuvud

Välkommen till Lillåns södra skola

Lillåns södra skolas vision

Nytt på LiS skolwebb

 • Studiedagen den 29/9


  [25 september]
  Två barn håller om varandra ute i skogen
  Skolan hade studiedag förra onsdagen och då passade fritids på att ha en utedag i skogen. Under förmiddagen promenerade pedagoger och elever bort till starten vid Lillåspåret. I skogen lekte eleverna fritt och upptäckte skogen, byggde kojor och annat roligt. Framåt lunch grillades det hamburgare. Vädret var med på vår sida denna dag så det blev en skön utedag i skogen.

  Läs mer

 • Lekdag F-3


  [11 september]
  Barn leker på ängen
  I början av höstterminen har hela F-3 en lekdag tillsammans. För några veckor sedan samlades vi på ängen och i faddergrupper gick vi runt och lekte olika lekar. Vi hade en fin och rolig förmiddag tillsammans.

  Läs mer

 • Brådskande information


  [21 augusti]
  Under morgondagen, tisdag 22/8, kommer lilla delen av skolgården på framsidan vara helt avstängd. Detta beroende på att Futurum ska asfaltera under dagen. Arbetet skulle ha gjorts under sommarstängningen, men på grund av problem med entreprenör så har det tyvärr blivit förskjutet.Entreprenören kommer att ha vakter som bevakar området och vi på skolan har även förstärkt vår personalnärvaro.Ingång till skolan kommer att vara från sidan på skolan vid matsalen eller inifrån andra delen skolgården.Vi ber om överseende med det korta varslet och hoppas på er förståelse då vi i slutändan får en fin skolgård.Med vänliga hälsningar
  Rektor med personal 

  Läs mer

 • Skolavslutningen den 12 juni


  [12 juni]
  Blommor
  Kvällens skolavslutning blir av som planerat. Vi kommer att vara ute på ängen och hoppas att vädret är med oss. Barnen samlas klockan 17.45 och själva avslutningen börjar sedan klockan 18.00.Varmt välkomna!

  Läs mer

 • Besök av konstnären Hasse Strömlänk till annan webbplats


  [19 maj]

  I onsdags hade vi besök av Motalakonstnären Hasse Strömlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som visade sina reliefmålningar och berättade om sitt skapande. Efter föreläsningen hade vi workshop tillsammans och hela mellanstadiet fick prova på att göra varsin relieftavla. På en spånskiva byggde vi upp vårt motiv med hjälp av lufttorkande lera. Nästa vecka ska tavlorna målas och sedan ska vi göra en utställning på skolan. 

  Läs mer


Aktuellt på skolan

Läsårsförläggning 17/18PDF

Datum för APT: 4/9, 3/10, 8/11 och 14/12

Vårterminen: 29/1, 6/3, 4/4, 17/5

Klassbloggar

Här är klasserna som tävlar. Gå gärna in på våra sidor och titta vad vi gör!


Meny Gyllene skeden

Välkommen till skolrestaurangen

Meny Lillåns södralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns även en app som heter Skolmaten som finns att hämta gratis på App

Glöm inte att avbeställa specialkost vid frånvaro.
Tfn: 019 - 21 39 43

Lillåns södra skola | Adress: Åkervägen 37, 703 75 Örebro
E-post: catharina.skyllberg@orebro.se | Telefon: 019-21 29 74

Örebro kommuns webbplats
Lillåns södra skola