Sidhuvud

Välkommen till Lillåns södra skola

Lillåns södra skolas vision

Nytt på LiS skolwebb

 • Skolavslutningen den 12 juni


  [12 juni]
  Blommor
  Kvällens skolavslutning blir av som planerat. Vi kommer att vara ute på ängen och hoppas att vädret är med oss. Barnen samlas klockan 17.45 och själva avslutningen börjar sedan klockan 18.00.Varmt välkomna!

  Läs mer

 • Besök av konstnären Hasse Strömlänk till annan webbplats


  [19 maj]

  I onsdags hade vi besök av Motalakonstnären Hasse Strömlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som visade sina reliefmålningar och berättade om sitt skapande. Efter föreläsningen hade vi workshop tillsammans och hela mellanstadiet fick prova på att göra varsin relieftavla. På en spånskiva byggde vi upp vårt motiv med hjälp av lufttorkande lera. Nästa vecka ska tavlorna målas och sedan ska vi göra en utställning på skolan. 

  Läs mer

 • Studiedag 18/4


  [7 april]
  Bild på vandringsskor
  Tisdag den 18/4 har skolan studiedag. Fritids är öppet som vanligt. På fritids kommer vi att denna dag vara ute i skogen. Vi grillar över öppen eld och hoppas att vädret är med oss så att vi får en skön dag.

  Läs mer

 • Skolbloggar


  [6 april]

  Glöm inte att följa arbetet i våra klassbloggar och fritids blogg. De flesta sidorna är med och tävlar om bästa klassbloggg i Webbstjärnans tävling och Guldgänget.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har klarat sig vidare genom den andra gallringen! Ni kan läsa mer om webbstjärnan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Läs mer

 • Sportlovet


  [1 mars]
  Barn gör semlor
  Förra veckan var det sportlov. Vi på fritids hade öppet som vanligt och gjorde diverse olika aktiviteter nästan varje dag. Vissa dagar tog vi det bara lugnt och skönt på hemmaplan. Andra dagar åkte några skridskor, några åkte till Länsmuseumet och andra åkte och bowlade. Semlor och krabbelurer gjorde vi också under lovet. Gott! I slutet av veckan kunde vi konstatera att det hade varit en skön och rolig vecka.

  Läs mer


Aktuellt på skolan

Studiedag 8 mars saknas i läsårsförläggningen. Fritids är öppet.

Läsårsförläggning 16/17PDF

Läsårsförläggning 17/18PDF

Skolavslutning på ängenPDF


Klassbloggar

Meny Gyllene skeden

Välkommen till skolrestaurangen

Meny Lillåns södralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns även en app som heter Skolmaten som finns att hämta gratis på App

Glöm inte att avbeställa specialkost vid frånvaro.
Tfn: 019 - 21 39 43

Lillåns södra skola | Adress: Åkervägen 37, 703 75 Örebro
E-post: catharina.skyllberg@orebro.se | Telefon: 019-21 29 74

Örebro kommuns webbplats
Lillåns södra skola