Sidhuvud

Välkommen till Hampetorps skola

Vi är en F-6 skola som ligger vackert  vid Hjälmaren i Östernärke.

I år har vi 48 barn som går här på skolan.
De är indelade i en förskoleklass,en 1-2-3:a
och en 4-5-6:a.
Fritids har 30 barn inskrivna.

Tekniska Kvarnen

Vi har varit på besök på Tekniska Kvarnen och fått lära oss mer om avfallstrappan. Hur bra det är att försöka återvinna det mesta som går att återanvända. Inte köpa hem mer än man behöver av tex kläder och mat. Vi hade också tur att just den här dagen kom P4 Örebro dit för att göra ett repotage om vad som hände på Tekniska Kvarnen .

Barnens böcker från bokprojektet

​Det finns fortfarande böcker kvar att köpa från vårt bokprojekt Barnen berättar. Ett paketpris för alla 11 böcker för 200 kr, styckpris mellan 20 och 45 kr. Hör av er till någon i personalen om ni vill köpa några böcker. PrislistaWord

Kreativa idéer under rasten!

Skoljoggen 2016

​Årets upplaga av skoljoggen gick i ett strålande vackert höstväder, soligt och lagom varmt. Det kämpades på duktigt i spåret den timme vi sprang runt.
När timmen var över hade vi tillsammans sprungit 22,4 mil!
Bra jobbat allihop!!! 16 varv blev rekordet i år! Segrarna i klasskampen gick till sexorna som fick ett snitt på 13,22/pers.
STORT GRATTIS!!!

Ninja Warriors

​På idrott har vi kört ninja warriors. Alla som ville fick vara med och efter en jämn uttagning gick de åtta bästa tiderna vidare till en final. Ur den fajten gick Valter Jakobsson som segrare! GRATTIS! Ny chans kommer igen nästa år!

Vårt samhälle

​Temaarbetet i 2-3:an har varit vårt samhälle. Eleverna har fått funderat på vad är det som är viktikgt att det finns i ett samhälle och sedan har de byggt upp det.Det blev affärer, sjukhus, polis, brandstation, bank, fabrik, skola med lekpark,restaurang, stall och en lantgård. 


Bild med 2-3:an

​På bildlektionerna med 2-3:an har de jobbat med färglära och perspektiv. Ett verk var björkar i vinterljus.


Höstpyssel på fritids

Nu är det full aktivitet på fritids med lite höst pyssel och tårtbak. Det byggs titthus och ugglor bl.a. På höstlovet var det tårttävling där utseendet bedömdes av en liten jury och den ena tårtan fick alla röster, Grattis! Smaken verkade som att det var svår att avgöra båda var goda!

Skoljoggen

​Så har vi genomfört en av den årliga traditionen, Skoljoggen.
I år var det ett riktigt kämpande i spåret under den timme vi sprang.
Segrande ur striden gick klass 6
med en liten marginal till klass 2.
Stort Grattis och bra kämpat!

LERTROLL

​4-5:an har skapat sitt eget Troll efter inspiration från John Bauers sagovärld.

Sunnanäng av Astrid Lindgren

​Nu har alla elever läst Sunnanäng av Astrid Lindgren. I torsdags fick alla elever skapa fritt den röda fågeln som finns med i berättelsen. Alla skapelser hänger nu i korridoren utanför omklädningsrummen.

Innebandyturnering

På sportlovet var vi till Odensbacken på den årliga innebandyturneringen där alla fritidshem i Östernärke träffas och spelar innebandy. Vi var alla taggade att ta tillbaka den fina vandringspokalen som står på spel! Efter färdigspelat gruppspel gick vi i Hampetorp till final mot Kilsmo! Matchen vart jämn men vi lyckades ta hem spelet!

Stort Grattis och bra kämpat!!


100-dagen

​I torsdags den 29 januari firade F-1 att de hade gått 100 dagar i skolan. Alla fick ta med sig 100 saker av något hemifrån. Fantasin flödade och det blev mycket olika saker, pärlor,avklippta sugrör,skruvar, makaroner,kulor,kokostoppar droppar vatten och ihop-plock  av vad man ville. Det firades med tårta och hela dagen hade temat 100. De kollade hur långt kom jag på 100 steg i korridoren,spelade spel och jobbade i ett häfte som naturligtvis handlade om 100. Det blev en dag att minnas!

Sportstugan

På Påsklovet var alla fritids från HAK-området till Sportstugan, Sandvad. Vi hade en underbar dag tillsammans i vårvädret. Vi spelade kubb,gick tipspromenad,kastade frisbeegolf,tittade på spökhuset och klättrade i berget.

Trollet Tryggve

​I vår korridor har trollet Tryggve flyttat in. Han kom dit en morgon på fritids när Josefin och Alice satt och skapade fritt! Det började med en regnbåge och slutade med trollet Tryggve. Nu får han bo i vår korridor.

Kvarntorpshögen


Vilken fantastisk dag vi hade i Kvarntorp. I pulkabacken gick det hur fort som helst!
Längdspåret hade bra glid och i slalombacken åktes det både slalom och störtlopp.
Grillade hamburgare och den egna matsäcken smakade väldigt bra!!

Skolgården!

Nu börjar vår "nya" skolgård äntligen bli färdig. Vi har fått ett högt "spindelnät", klätterställning, gungor och volter. Asfalten är sopad och nytt utematerial är inhandlat så nu är det full aktivitet på skolgården.

vår hemsida!


Du tittar nu på vår  hemsida. Vi hoppas att du som besökare ska ha nytta och glädje av den. Har du synpunkter eller frågor går det bra att kontakta webbansvarig.
Aktuellt på skolan

Hjärtligt Välkomna på vårt luciafirandet som i år blir onsdagen den

14 december 8.30


APT 14/12 fritids stänger 16.15

Information till föräldrar
Hampetorps skola  | Sjömansvägen 1 | 715 93 Odensbacken
E-post: hampetorpsskola@orebro.se | Tel: 019 - 21 59 55 | Fax: 019 - 21 59 56
Örebro kommuns webbplats

Hampetorps skola