Sidhuvud

Välkommen till Närkes Kils skola!

Närkes Kils skola är en F-6-skola med integrerat fritidshem.
Läs mer

Händer i juli-augusti


3-30 juli: Fritids i Närkes Kil är sommarstängt.

17-18 augusti: Studiedagar. Fritids är STÄNGT!

21 augusti: Skolstart kl. 8.10 för samtliga elever.

31 augusti: Skolfotografering


Tack för i år och välkomna

tillbaka läsåret 2017-2018!

Nu är sommarlovet äntligen här! Det har gått fort denna sista del av terminen som är vår mest hektiska period på skolan. Många arbeten ska avslutas samtidigt som en ny termin planeras och förbereds. Både elever och personal har verkligen gjort sig välförtjänta av långledigt från lektioner och läxor. Jag vill med detta brev tacka alla elever och vårdnadshavare för det fina läsår som gått och hoppas att ni liksom jag tycker att det varit ett roligt och lärorikt år.

Det går bra för skolan! Vi har full måluppfyllelse i årskurs 6 även i år och en ekonomi i balans som ger oss förutsättningar att fortsatt utveckla verksamheten på olika sätt. Resultaten av diverse undersökningar, både från kommunens egna och Skolinspektionens, visar att vi har en skola och ett fritidshem där eleverna känner sig trygga och trivs. Det känns såklart jätteroligt för alla oss som arbetar för att åstadkomma just det.

Det sker inga jätteförändringar i organisationen till hösten och det känns tryggt att en så stabil personalgrupp finns kvar på skolan. Ann-Britt Jansson och Marian Sundqvist kommer att lämna oss då de båda går i pension och några nya människor kommer att dyka upp på skolan. Vi är mycket nöjda med de rekryteringar vi gjort och ser ljust på framtiden.

Länk till personalfördelning läsåret 17/18.Word

Tack för detta läsår och välkomna tillbaka i augusti!

/ Christer Davidsson, Rektor, Närkes Kils Skola

Viktigt meddelande angående eldning

Helgen den 26:e och 27:e maj har någon eller några personer eldat bakom idrottshallen vid våra så kallade ”kojor”. Vi kan se att man tänt på bl.a. en kvarglömd jacka och en keps. Elden har varit mycket begränsad men som ansvarig för skolan ser jag allvarligt på det inträffade. Vi hade en liknande händelse i början på höstterminen och gick då ut med information på hemsidan. Vi upplevde att det tog skruv och att man pratade om det i hemmen. Ert engagemang är otroligt uppskattat! Därför ber jag nu er vårdnadshavare att återigen ta en diskussion hemma med era barn och ungdomar. Kanske är det någon som vet eller hört något. Om inte så är det åtminstone bra att ni talar hemma om vad som hänt och vilka risker som den här typen av eldande medför. Händelsen är polisanmäld och vi väntar nu på återkoppling från Polisen.

Mvh Christer Davidsson, Rektor

Inskolning på fritids för nya elever

 

I augusti skolar vi in nya elever på fritids. Här hittar du information om detta!Word

Skolbussar - förändring

Hösten 2017 kommer en ny entreprenör att köra skolbussarna till och från Närkes Kils skola. Det är inte klart vilket bolag det blir än.

Den nya upphandlingen innebär nya rutiner runt skolbussarna men vi har inte fått några detaljer än. Vi vill bara göra er uppmärksamma på att det kommer att bli annorlunda.

Vi återkommer så fort vi vet mer.

Logga Närkes Kils skola
Dagens lunch

Smartare mat

Örebro kommun strävar efter Smartare Mat vilket berör skollunchen på Närkes Kils skola. Här kan du läsa mer om vad det innebär!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Närkes Kils skola | Hammarby 225 | 70592 Örebro | Karta
E-post: narkes.kils.skola@orebro.se | Tel. 019-214516
Örebro kommuns webbplats
Närkes Kils skola