Löwenhjelmska huset

Löwenhjelmska huset ligger i Mellringeområdet omgiven av fin natur och med bra bussförbindelser till centrum. Verksamheten är kommunal men drivs som intraprenad sedan 2009.

Stort grönt träd och Löwenhjelmska huset

Boendemiljö

Vi har 56 lägenheter, fördelat på fyra våningar. Två är somatiskt vårdboende och två är boende för personer med demenssjukdom. På varje våning finns gemensam matsal, vardagsrum, kök och tvättstuga. Kring huset finns mycket plats för utevistelse.

Lägenheterna

Lägenheterna är mellan 25 och 39 kvadratmeter och består av rum med trinettkök, hall samt stort badrum och är utrustade med elmanövrerad säng och trygghetslarm. Hyran är mellan 4 700 kronor och 5 700 kronor per månad.

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Finsk inriktning

Hos oss finns profilerade finskspråkiga platser, och vi har finsktalande personal som regelbundet anordnar aktiviteter för våra finsktalande boende. Du kan läsa nyheter i våra finska nyhetstidningar. Vi samarbetar med finska församlingen.

Vår målsättning

Vi vill ge en bra och säker vård och omsorg till personer med demenssjukdom och/eller stort omvårdnadsbehov, så att deras medicinska, fysiska, psykiska och sociala behov tillgodoses så långt det är möjligt. Vår verksamhet präglas av nära ledarskap och ett professionellt arbetssätt, med ett väl utvecklat kontaktmannaskap.

I en positiv och trivsam miljö, med gott bemötande och social gemenskap, skapar vi trygghet för de boende.

Samverkan

Vi strävar efter god samverkan mellan de olika personalkategorierna, de boende och deras anhöriga/närstående.

Aktiviteter

Utifrån behov och önskemål erbjuds utevistelser och individuella aktiviteter eller aktiviteter tillsammans med andra t.ex. gymnastik, sånggrupp och café. I verksamheten finns en aktivitetsgrupp som har huvudansvaret för de större aktiviteterna.

Mat och måltider

Vi serverar frukost, lunch, middag samt mellanmål. Maten levereras från Marklyckans kök. Vi har en kostgrupp som arbetar med övergripande kostfrågor inom verksamheten.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Det finns sjuksköterskor på plats dagtid under vardagar. Kvällar och helger ingår vi i en gemensam HSL- organisation. Nattetid servas boendet av en sjuksköterskepatrull. Alla boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Arbetsterapeut finns i verksamheten.

Läkare från Varberga vårdcentral kommer till boendet en gång i veckan och kan vid behov även göra hembesök. Från Varberga vårdcentral kommer även sjukgymnast en gång per vecka.

Kontakt

Besöksadress

Harriet Löwenhjelms väg 26, 703 53 Örebro.

Hitta till Löwenhjelmska huset med hjälp av karta.

Telefonnummer

Enhetschef

Biträdande enhetschef

Senast uppdaterad:
Publicerad: