Åternyttan

Åternyttan

På Mellringe återvinningscentral ligger kommunens första "Åternytta", platsen där ditt nötta blir till nytta. Här kan du lämna saker till återanvändning istället för sopsortering.

Örebro kommun har utökat samarbetet med Myrorna i Örebro och har öppnat Åternyttan-containrar på ytterligare fyra återvinningscentraler. Det är på återvinningscentralerna i Hovsta, Glanshammar, Odensbacken och på Atleverket som nya containrar ställts upp. Där kan besökare ställa in sådant som går att återanvända.

Genom Åternyttan vill vi bidra till att öka återanvändningen i samhället. Sortering och materialåtervinning är bra, men återanvändning och avfallsminimering är ännu bättre.

Åternyttan bemannas enligt ett rullande schema av hjälporganisationerna Bra och Begagnat, Myrorna och Röda Korset. Om du vill skänka dina saker till en specifik organisation kan du ta direktkontakt med den.

Vad kan jag lämna?

På Åternyttan tar vi emot det mesta från kläder till möbler, stort som smått, bara det går att sälja i föreningarnas butiker. Tänk på att vi inte tar emot vitvaror på Åternyttan. Är du osäker kan du fråga någon av föreningarna som gör bedömningen.

Principen för vilka saker du kan skänka på Åternyttan är densamma som om du lämnar till någon av föreningarnas ordinarie inlämningsställen. Tänk på att det bara är hela, rena och fungerande saker, möbler och kläder som är möjliga att sälja vidare.

Lämna här – köp hos föreningarna

På Åternyttan kan du lämna saker för återanvändning. Försäljningen sker därefter i föreningarnas egna lokaler.

Mer information om våra samarbetspartners, vad överskottet från deras försäljning går till och var du hittar deras försäljningsställen hittar du på respektive webbplats:

När finns vi där?

Med reservation för ändringar.

Bra och Begagnat

Veckorna: 42, 46 och 50.

Myrorna

Veckorna: 43, 45, 47, 49 och 51.

Röda Korset Örebro

Veckorna: 44, 48 och 52.

Öppettider

Åternyttan har öppet sju dagar i veckan på samma tider som Mellringe återvinningscentral.

Åternyttan i Hovsta, Glanshammar, Odensbacken och på Atleverket har öppet under samma tider som återvinningscentralen. Öppettider hittar du här.

Hitta hit

Åternyttan hittar du på Mellringe återvinningscentral, vägbeskrivning

Åternyttan på webbkartan där du kan zooma och navigera.länk till annan webbplats

Välkommen!

19 oktober 2016 • 16.25

Dela:

Kontakt

Servicecenter

019-21 10 00
Vardagar kl. 7-17

Besök på Drottninggatan 5
Vardagar kl. 10-17

Teckenspråk

servicecenter@t-meeting.se

Politiskt ansvar

Tekniska nämnden

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats