Seniorfestivalen 2016

Hälsa och livskvalitet för seniorer
3–8 oktober

För sjunde året i rad arrangeras Seniorfestivalen under vecka 40. Som arrangör står Örebro kommun tillsammans med pensionärsföreningarna PRO, SPF, SKPF och RPG.

Under veckan bjuds det på en spännande blandning av olika aktiviteter, som bl.a. Seniorvarvet, Seniorernas höstsalong – en utställning av konsthantverk, Temadag om säkerhet i vardagen, öppet hus, prova-på aktiviteter, tävlingar, föreläsningar, underhållning med mera. Festivalveckan avslutas med en final på lördagen den 8 oktober med stor mässa och artister som underhåller.

Mässan hålls på Conventum Arena och underhållningen på Conventum Kongress.

Syftet med festivaldagarna är att inspirera seniorer att främja hälsa och livskvalitet!

Vill du vara en del av succén?

Ni kan visa upp er verksamhet som mässutställare, anordna någon aktivitet under veckan, annonsera i programbladet och/eller skänka vinster. Har du ett företag eller är med i en förening, ett studieförbund är verksam inom kommun eller landsting etc. och vill vara med är ni varmt välkomna att delta under Seniorfestivalen 2016.

Mässutställare Conventum Arena
Lördag 8 oktober kl. 10–16

Seniorfestivalens mässa är ett välbesökt event som lockar över 4000 besökare varje år. Mässan avslutar Seniorfestivalveckan på lördagen den 8 oktober. Det är gratis inträde och gratis garderob för besökarna. Vår förhoppning är att det blir en stor variation av utställare med ett brett utbud till besökarna med t.ex. mat, mode, hälsa, träning, kultur, hobby, hantverk, familjejuridik, tandvård, resor, godsaker, hörsel, syn, fotvård, service, aktiviteter mm. Mässan erbjuder runt 90 utställare möjligheten att vara med. Nytt för i år är att du som utställare också kan anmäla intresse att föreläsa om din verksamhet under mässan.

Bokning för mässutställare

Bokning görs via Conventums bokningssystem på länk: seniorfestivalen2016.axaco.selänk till annan webbplats. I bokningssystemet finns en preliminär karta över mässhallen och bokningsvillkor, Conventum sköter faktureringen.

Där anmäler du som mässutställare även om du är intresserad av att föreläsa, om du vill boka annons, skänka vinster och/eller anordna aktiviteter under veckan.

Monterpriser

I monterpriset ingår ett bord (180x70), en stol och vaktmästarhjälp. Det går att köpa till el och annan extra utrustning och lunch.

Pris (exkl. moms)

Golvyta (meter)

Info

1.000kr

2 x 3

Detta pris gäller endast föreningar utan anställd personal (ej politiska partier)

3.500kr

2 x 3

 

6.000kr

2 x 6

 

10.000kr

3 x 6

 

25.000kr

6 x 6

VIP-plats (du blir centralt och synligt placerad)

 

Annonsera i programbladet som når ut till runt 65.000 hushåll

Programbladet är en bilaga i tidningen Örebroar´n som kommer ut vecka 37.

Pris (exkl. moms)

Storlek på annonsen (mm)

Info

2.500kr

80 x 88

Tryckfärdigt material, PDF-

5.800kr

248 x 88

eller EPS-fil i exakt storlek,

30.000kr

248 x 372 (helsida)

e-postas senast 8 augusti till

seniorfestivalen@orebro.se

 

Anordna aktiviteter under veckan
måndag–fredag 3–7 oktober

Tack vare ett gott samarbete och medverkan från flera olika företag, föreningar, studieförbund olika verksamheter inom kommuner och landsting m.fl. har Seniorfestivalen under åren kunnat erbjuda ett innehållsrikt utbud. Under en hel vecka måndag-fredag har vi kunnat presentera många olika aktiviteter för seniorer. Det kan handla om att få prova något nytt, gå på öppet hus, föreläsningar, lyssna till reseskildringar, delta i tävlingar, provsmakningar med mera. Bara fantasin sätter gränser. Var med och visa er verksamhet under veckan. Vi marknadsför ert evenemang kostnadsfritt i programbladet med en kortare text (ej med företagslogotyp). Den 8 oktober är det final och avslutning på veckan med stor mässa och underhållning på Conventum.

Skänk vinster till Seniorfestivalen

Under de senare åren har Seniorfestivalen i samarbete med Rynninge IK anordnat Seniorvarvet. Seniorvarvet har lockat hundratals motionärer som tävlat utefter banan eller på Melodikrysset (som blev en välbesökt nyhet förra året). Det har också deltagits flitigt i Almby IK:s tävling Fotopasset. Det har varit mycket roligt att kunna premiera deltagarna med fina priser som skänkts. Så även i år tar vi tacksamt emot priser stort som smått. Som tack för ert bidrag omnämns ni i programbladet.

Bokning/anmälan för dig som inte är mässutställare

Vill du boka annons, skänka vinster och/eller anordna aktiviteter under veckan och inte är mässutställare använder du denna länk för bokning: http://goo.gl/forms/ULmz3cpPNDlänk till annan webbplats

Vill ni vara med och synas?
Kontakta oss så berättar vi mer.

Seniorlotsarna, 019-21 44 07 eller e-post seniorfestivalen@orebro.se

Bilder från tidigare Seniorfestivaler

Klicka på någon av bilderna för att starta bildspelet och se bilderna i större format.

10 maj 2016 • 16.40

Dela:

Kontakt

Servicecenter

019-21 10 00
Vardagar kl. 7-17

Besök på Drottninggatan 5
Vardagar kl. 10-17

Teckenspråk

servicecenter@t-meeting.se

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats